Tłucze przy przyśpieszaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tompol
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 410

Ja też miałem ten problem i też kombinowałem jak koń pod górę. I też zmyliło mnie to, że biły tylko przy przyspieszaniu, ale po wyważeniu problem ustąpił. 8)
    Ja miałem problem na alu.
    srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

no i psipsia była dziś u dwóch mechaników , jeden bardzo dobry ale niestety pokrzyżowały mu się dzisiaj plany i nie miał dla mnie zbyt wiele czasu i drugi dość dobry który miał go wystarczająco długo. diagnoza - luz na przekładni kierowniczej :!: . jutro zostanie stwierdzone czy można go zlikwidować czy będzie to niestety poważniejsza sprawa. co prawda jeszcze nie śledziłem forum w tym temacie ale jakoś nie przypominam sobie żeby ktoś na to narzekał . zobaczymy jutro.
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• LuKaS łomża
        Ambiente
        • 2006
        • 117

poduszka pod silnikiem moze byc mialem podobne objawy przy takim "schorzeniu"mogla sie odkrecic tez podczas przyspieszania tluklo i byly drgania, mozna to sprawdzic na zgaszonym silniku wzucajac bieg i sprobowac popchac oczywiscie patrzac na silnik
        AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

no ale jak rusza się kołem , mocniej czuć to w prawym , to niestety czuć pukanie z przekładni , bardziej z prawej strony właśnie , stwierdzono że jest to luz na listwie lub na " "jabłku" :?: , może to jakoś inaczej się nazywa

[ Dodano: Czw 07 Gru, 06 15:16 ]
          no i przekładnia jest do roboty ale to nie od tego bije. najprowdopodobniej przeguby w skrzyni.
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• LuKaS łomża
            Ambiente
            • 2006
            • 117

Hm no wkoncu to fachowiec stwierdzil wiec moze i tak byc. U mnie jak mi pduszka posla nawet z prawej strony byly dragania jak cholera, silnik pukal. pozatym zdazalo sie ze biegi nie wchodzily precyzyjnie jak samochud stal na nierownej powiezchni.

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

no ja jeszcze jutro założę jakiej inne koła i sprawdzę , odezwę się / może to jednak wyważenie / chociaż bardziej stawiam na ułożenie koła na piaście , jakby co :evil:
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• DirkDiggler
                Ambiente
                • 2005
                • 220
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dużo ostatnio tych drgań i wibracji na forum. Podłączę się i ja pod wątek, a objawy mam następujące:
                Podczas pracy silnika na biegu jałowym niec się nie dzieje i silnik płynnie wkręca się na obroty.
                Pukanie, buczenie, słyszalne tylko w środku, zaczyna się jak silnik zostanie zesprzęgnięty ze skrzynią biegów. Podczas ruszania na wprost oraz podczas skręcania w lewo słychać wyraźne odgłosy przypominające dzuiurawy tłumik. Auto wpada w wibracje jak zimne tdi.
                Co ciekawe jak skręcam w prawo odgłos znika jak ręką odjął. Cisza i aksamitny normalny odgłos silnika benzynowego.
                Na biegu jałowym jak się auto toczy i skręca w obie strony nic nie słychać.
                Wymieniałem prawy przegub zewnętrzny oraz wymieniłem rozrząd. Te odgłosy zaczęły występować po tej operacji.
                WORK: Mondeo Titanium
                FUN: TypeR ver.IV

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

może coś Ci żle złożyli , różnie bywa.

szkoda , miałeś rację to od kół , założyłem dzisiaj letnie fele i jak ręką odjął . chłopcy jak mi wyważali koło to nie wyjęli pierścieni :evil: , i z tąd ta draka , a ja już przeguby chciałem.... niemniej luz na przekładni jest swoją drogą.
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• LuKaS łomża
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 117

Popieram przedmówce możę zle ci coś złożyli. A może wewnetrzny przegób przy skrzyni.

Komentarz

Pracuję...